In 1947 is de toen 30-jarige Piet Breddels begonnen als zelfstandig schilder. In het begin pakte hij allerlei verschillende klusjes aan in Amsterdam en Amstelveen om aan de kost te komen. In de loop van de tijd kreeg hij echter steeds meer grote opdrachten waaronder ook veel scholen in Amsterdam. Vanuit de scholen kwam regelmatig het verzoek of de firma Breddels ook bereid zou zijn om de panden schoon te houden. Deze vraag deponeerde de heer Breddels uiteindelijk thuis in Amstelveen en dit werd direct opgepakt door zijn vrouw. Mevrouw Breddels zag het wel zitten een schoonmaakbedrijf onder haar hoede te nemen. Het was toen 1964 en Schoonmaakbedrijf Breddels werd opgericht. In de jaren zeventig was het bedrijf uitgegroeid tot een professionele organisatie met vijftig tot zestig man personeel in dienst waarvan het merendeel fulltime aan de slag was.

In 1978 besloot de toen 21-jarige Peter Breddels om bij zijn moeder in dienst te gaan. Het werd hem niet gemakkelijk gemaakt. Hij moest, net als alle anderen, onder aan de ladder beginnen. Toen de gehele ladder doorlopen was besloot hij in 1983 om het bedrijf van zijn moeder te kopen. Samen met zijn vrouw Lia ging hij er vanaf die tijd extra hard tegenaan. De administratie werd geautomatiseerd, nieuwe werkmethoden werden geïntroduceerd en het dienstenpakket werd uitgebreid. Zo werd de linnenservice, glazenwassen bij particulieren, het verzorgen van feesten en recepties en het beheren van kantines toegevoegd aan het pakket. In de loop der tijd veranderen de werkzaamheden van enkele grote klanten naar vele kleinere klanten. Er wordt steeds meer flexibiliteit verwacht en de schoonmakers worden door de inzet van bedrijfsauto's mobieler.

In 2008 treedt de derde generatie toe tot het bedrijf. Bart Breddels begint dan onderaan dezelfde ladder als zijn vader. Het werkgebied wordt uitgebreid. Behalve Amsterdam en Amstelveen is Schoonmaakbedrijf Breddels inmiddels ook werkzaam in de omliggende plaatsen Ouderkerk aan de Amstel, Aalsmeer, Hoofddorp en Uithoorn. In 2012 treedt hij toe tot de directie en in 2013 neemt hij het bedrijf over van zijn vader. Schoonmaakbedrijf Breddels hoopt de komende jaren nog vele klanten tevreden van dienst te mogen zijn.