1947 De dan 30-jarige Piet Breddels gaat aan de slag als zelfstandig schilder. In het begin pakt hij allerlei verschillende klusjes aan in Amsterdam en Amstelveen - er moet brood op de plank komen. In de loop van de tijd krijgt hij echter steeds meer grote opdrachten, waaronder ook veel scholen in Amsterdam. Vanuit de scholen komt regelmatig de vraag of de firma Breddels ook bereid is om de panden schoon te houden. 

1964 De vraag naar schoonmaakonderhoud neemt dusdanig toe dat Piet Breddels zijn vrouw Joanna om hulp vraagt. Zij ziet het wel zitten een schoonmaakbedrijf onder haar hoede te nemen. Schoonmaakbedrijf Breddels wordt opgericht. In de jaren zeventig is het bedrijf uitgegroeid tot een professionele organisatie met vijftig tot zestig man personeel in dienst, waarvan het merendeel fulltime aan de slag is.

1978 De dan 21-jarige zoon Peter Breddels besluit om bij zijn moeder in dienst te gaan. Het wordt hem niet gemakkelijk gemaakt. Hij moet, net als alle anderen, onder aan de ladder beginnen. Nadat hij de gehele ladder heeft beklommen, neemt hij in 1983 het bedrijf van zijn moeder over.

Oud busje schoonmaakbedrijf Breddels

1983 Samen met zijn vrouw Lia gaat Peter er vanaf die tijd extra hard tegenaan. De administratie wordt geautomatiseerd en nieuwe werkmethoden worden geïntroduceerd. Ook breiden ze het dienstenpakket uit: linnenservice en glazenwassen bij particulieren, maar ook het verzorgen van feesten en recepties en het beheren van kantines worden daily business. In de loop der tijd veranderen de werkzaamheden van enkele grote klanten naar vele kleinere klanten. Er wordt steeds meer flexibiliteit verwacht en de schoonmakers worden dankzij de inzet van bedrijfsauto's mobieler.

2008 De derde generatie treedt toe tot het bedrijf. Bart Breddels begint onder aan dezelfde ladder als zijn vader Peter. Het werkgebied wordt uitgebreid; behalve Amsterdam en Amstelveen is Schoonmaakbedrijf Breddels inmiddels ook werkzaam in de omliggende plaatsen: Ouderkerk aan de Amstel, Aalsmeer, Hoofddorp en Uithoorn. In 2012 treedt Bart toe tot de directie, een jaar later neemt hij het bedrijf officieel over van zijn vader. 

Schoonmaakbedrijf Breddels hoopt de komende jaren nog vele klanten tevreden van dienst te mogen zijn.